Artikel

Artikel

Om Ninna

Jeg er ikke født med en politisk sølvske i munden, men jeg er født med et stort engagement og et ønske om at gøre en forskel.

Jeg er vokset op på Samsø sammen med mine forældre og min bror. Da jeg var cirka 10 år gammel flyttede vi til Jylland til en lille by udenfor Horsens, hvor jeg boede, indtil jeg i 1996 flyttede til København.

Jeg er ikke født med en politisk sølvske i munden, men jeg er født med et stort engagement og et ønske om at gøre en forskel – for lille og for stor. Jeg har altid hadet uretfærdighed, og jeg forstår ikke, hvorfor verden skal være så skæv og uligheden så stor. Det er hovedårsagen til, at jeg i slutningen af 9. klasse blev politisk aktiv.

Havde du spurgt mig dengang, havde jeg sikkert forsvoret, at jeg ville gå ind i kommunalpolitik. Dengang handlede det om ulighed mellem de rige og fattige lande og om SU-politik. I dag er det helt anderledes: Verden starter i det små, og derfor er lokalpolitikken i mine øjne den vigtigste politiske arena. Det er her, vi skaber fællesskab mellem mennesker. Det er her, vi skaber og udvikler velfærden og det bæredygtige samfund. Det er her, vi gør en forskel i helt almindelige menneskers hverdag.

Grund til at være stolt

Privat bor jeg på Nørrebro sammen med min mand Claus og vores tre børn. Jeg har nu boet i København i 20 år, og jeg er stadig forelsket. Også derfor er jeg meget ydmyg over for den tillid, som københavnerne har vist mig, og det store ansvar, der ligger i at være folkevalgt.

Hver dag gør jeg mig umage helt ud i fingerspidserne for at træffe de rigtige beslutninger, og jeg prøver hele tiden at bliver klogere på virkeligheden. Jeg er i praktik i hjemmeplejen, og jeg besøger plejehjemmene så ofte, jeg kan. Jeg er ikke ekspert på det gode ældreliv, og derfor er det super vigtigt, at jeg får lyttet til hverdagens eksperter: De ældre og de mange gæve medarbejdere, som bliver ved med at imponere mig. Der er så meget god, lokal velfærd i København, og jeg er på alle måder imponeret af den store viden og det brændende engagement, jeg møder på daglig basis.

Et mindre skævt København

Politisk er jeg stadigvæk båret af et ønske om at skabe en mere retfærdig verden og et samfund, hvor alle har lige muligheder. Det handler blandt andet om uligheden i sundhed (link til Lighed i sundhed). Men det handler også om at give byens ældre mere magt over eget liv med blandt andet profilplejehjem og klippekort (link til Mere frihed til byens ældre). Vi er kommet en del af vejen med at ligestille fysisk og psykisk sundhed ved at etablere stressklinikker og tilbyde gratis psykologhjælp til sårbare unge (link til Psykisk sundhed), men også her er der stadig masser af arbejde forude.

I de kommende år vil jeg arbejde videre med at skabe rammerne for, at flere københavnere kan leve et godt og langt liv. Vejen frem er mere frihed til de ældre og mere tillid til de ansatte.

Ninna Thomsen, februar 2016